Offpage

SEO

offpage SEO

OFF-page

Det går inte att förneka att bra optimering på sidan är avgörande för en framgångsrik webbplats. Men visste du att off-page SEO är lika viktigt, om inte viktigare?

Det är viktigt att optimera en webbplats för att göra den mer synlig på nätet. Genom att använda taktik som länkbygge, marknadsföring i sociala medier, gästpostning, forummarknadsföring etc. har webbansvariga chansen att förbättra sina rankningar i SERP och samtidigt driva riktad remitteringstrafik. Med rätt genomförande bör dessa ansträngningar så småningom ge utdelning i form av ökade intäkter på lång sikt. För att komma igång , fokusera en två huvudstrategier – sociala medier marknadsföring länkbyggande – och börja experimentera för att se vad som fungerar bäst i en viss situation .

Vad är off-page SEO?

Off-page SEO hänvisar till all aktivitet som sker utanför sidorna på din webbplats. Tänk på det som den ”yttre” delen av sökmotoroptimering. Detta inkluderar aktiviteter som länkbyggande, marknadsföring i sociala medier, bloggkommentarer, gästinlägg, forummarknadsföring med mera. I princip allt som kan bidra till att öka dina placeringar i sökmotorerna faller inom denna kategori.

Den främsta fördelen med off-page SEO är ökad synlighet i sökmotorerna. Genom att delta i aktiviteter som länkbyggande och marknadsföring i sociala medier kan du få fler människor att upptäcka din webbplats och se ditt innehåll. Detta bidrar till att skapa målinriktad trafik och leder till högre placeringar på sökmotorernas resultatsidor (SERP). Genom att samarbeta med andra webbplatser genom gästinlägg eller bloggkommentarer kan du dessutom bygga upp relationer med andra webbansvariga som kan vara villiga att dela med sig av länkar tillbaka till din webbplats. Att länka tillbaka till webbplatser av hög kvalitet bidrar också till att förbättra din ranking i SERP.

Fördelar med off-page SEO

Det finns flera strategier som du kan använda när det gäller off-page SEO. Den viktigaste strategin är länkbyggande, men det finns många andra taktiker som också kan användas. Här är några exempel på effektiva off-page SEO-strategier:

 

-Sociala Medier – 
Användning av olika plattformar i sociala medier som Facebook och Twitter kan vara ett bra sätt att öka synligheten för din webbplats. Genom att lägga upp regelbundna uppdateringar om ditt företag eller din webbplats kan du hålla användarna informerade samtidigt som du ger dem möjlighet att dela ditt innehåll med sina vänner eller följare, vilket kan leda till ännu mer exponering av ditt varumärke eller din produkt.

-Länkskapande –

Länkskapande innebär att man skaffar länkar från andra webbplatser tillbaka till din webbplats för att öka dess auktoritet hos sökmotorer som Google och Bing. Kvalitetsbacklänkar från auktoritativa webbplatser kommer att bidra till att förbättra din placering i SERP:erna samtidigt som du får riktad remitteringstrafik från dessa webbplatser.

-Gästinlägg –

Gästinlägg innebär att du skriver innehåll för en annan webbplats som sedan länkar tillbaka till din webbplats. Vanligtvis innehåller en författarbiografi i slutet av inlägget en hyperlänk som pekar tillbaka till en av dina webbsidor eller blogginlägg på din egen domän. Detta är ett utmärkt sätt att få högkvalitativa bakåtlänkar utan att behöva anstränga sig för mycket eftersom de flesta webbplatser accepterar gästinlägg ganska lätt om de finner värde i det .

-Forum Marknadsföring –

Att delta i forum relaterade till ämnen som är relevanta för din nischmarknad kan vara ett annat bra sätt att få exponering för dig själv och / eller ditt företag online . Genom att vara aktiv på dessa forum har du en möjlighet att inte bara få fler följare utan också bygga relationer med potentiella kunder som kan bli tillräckligt intresserade av vad du har att erbjuda att de kolla in vad du har att göra runt internet .